Lunta ja aurinkoa

07.02.2007 at 16:06 (Leimatut kortit, Pääsiäiskortit) (, , , )

Täällä on vähän satanut lunta! Sunnuntaina vietin pari tuntia lumihommissa ja siinä lunta kolatessa pohdin, että kun pääsen sisälle, teen oikein lumisia kortteja. No, ei oikein napannut enää kun vihdoin pääsin pöydän ääreen, joten teinkin nämä:

Molemmissa väritin valkoiselle kartongille keltaisella ja punaisella vesiliukoisella vahaliidulla ja sotkin vesiväripensselillä päälle. Leimasin säteet (FS569) ja kuu-ukon (FS568) mustalla. Ylemmässä leikkasin auringon irti läheltä reunaa, alemmassa neliön muotoiseksi. Molemmat on kiinnitetty mustalle paperille ja jätetty muutaman millin reunat. Ylempi aurinko on kiinnitetty kohotarroilla korttipohjaan, alempi yläkulmista kullanvärisillä haaraniiteillä. Vahaliituvärityksestä jäävistä palasista riitti vielä tervehdykseen palaset, molemmat on leimattu mustalla. Ylempi tervehdys on kohotarroilla korttipohjassa ja alempi jälleen haaraniiteillä. Ylemmässä on vielä kaksi kukka-eyelettia alareunassa ja niistä on pujotettu solmussa oleva kullanvärinen nauhanpätkä ja kiinnitetty kortin takapuolella teipinpalalla. Kuu-ukko on ihan hyvä naamioitumaan. Minusta se ainakin menee ihan täydestä aurinkonakin.

Kun sitten vauhtiin pääsin, päätin samalla tehdä pari pääsiäiskorttiakin. Yleensä pääsiäiskortit ovat aina kirkkaita kevään värejä mutta nytpä teinkin vähän erilaisia.

Pääsiäismunien taustat on tehty näin: jollekin vettä läpäisemättömälle pinnalle kuten piirtoheitinkalvolle hangataan suoraan Distress Ink -tyynystä väriä, ylemmässä on Peeled Paint ja alemmassa Fired Brick. Sitten sumutinpullolla sumutetaan vähän vettä päälle niin, että väri leviää ja painetaan kiiltäväpintainen paperi tai kartonki päälle se kiiltävä puoli väriin päin. Paperin voi laittaa uudelleen värin päälle niin monta kertaa kunnes tulos on tyydyttävä.

Pääsiäismunat on leimattu värjätylle paperille Vintage Photo -tyynyllä ja leikattu ääriviivoja myöten irti.

Taustan kortille voi tehdä kuviopaperista mutta koska minä en koskaan tunnu löytävän juuri oikean sävyistä paperia, teen taustan useinmiten leimasimilla.

Vihreä kortti: Tausta on laattakuviolla leimattu Distress Ink – Peeled Paint -tyynyllä. Samalla värillä on myös kulmakoristeet ja pääsiäisiloa. Munat on kiinnitetty kohotarroilla.

Punainen kortti: Tässä tausta on tehty lumisade-leimasimella (FS551), VersaMarkilla ja värittömällä kohojauheella. Kulmakoriste (FS557) ja pääsiäisiloa samoin. Ja edelleen munat on kiinnitetty kohotarroilla.

Mainokset

3 kommenttia

 1. Katja said,

  Onpa ihanan värisiä pääsiäiskortteja!
  T:Katja

  Tykkää

 2. Aija said,

  Kiva kun olet aloittanut blogin pitämisen. Pääsee näkemään että mikälaisia
  askartelujuttuja sinä olet tehtaillut.
  Pakkasterveisin:
  Aija

  Tykkää

 3. Sari said,

  Hei Katja ja Aija,
  Mukavaa, että kävitte täällä. Kortteja ja muutakin tulee kyllä tehtyä, mutta nyt taitaa tulla paineita siitä, että saa jotain edes tännekin näkyville.
  Talvisia terveisiä myöskin sinnepäin!
  -Sari

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: