Kerro kerro kuvastin

26.02.2007 at 20:14 (Kortit, Leimatut kortit) (, )

Vaihteeksi vähän leidejä. Ja perhosetkin vielä yrittää tuputtaa itseään joka korttiin…

Tämä leidi (FS566) ihailee itseään peilistä. Peili (kehykset) on ensin leimattu kellertävälle korttipohjalle VersaMarkilla ja päälle on laitettu ja kuumennettu kultaista kohojauhetta. Valkoiselle vellumille on piirretty peilin sisäreunan rajat lyijykynällä ja sitten leidi leimattu ruskealla musteella sen päälle sekä uudelleen vielä korttipohjan peiliä vastakkaiselle reunalle. Musteen kuivumisen jälkeen leidi on väritetty puuväreillä ja vellumilla oleva leidi samaten. Päätin värittää vellumille samalle puolelle mille oli leimattukin ja vaikka leidi on väritetty täsmälleen samoilla väreillä myöskin vellumille kuin korttipohjalle, vellumilla siitä tuli vähän punakampi. Tämän jälkeen vellumilla oleva leidi leikattiin irti lyijykynäviivoja myöten ja kiinnitettiin leveällä kaksipuoleisella teipillä peilinkehyksiin väritetty puoli alaspäin, niin että leidi näkyy peilikuvana. Dymolla vielä napsuttelin tekstin alareunaan ja piirsin leidille pöydänkulman kun se näytti niin leijuvan ilmassa. Nyt kun sitä tässä katselen, niin näyttää vähän tyhjältä. Täytyy ehkä vielä värittää pöytäkin ja leimailla vähän tapettia seinille.

Peilikuvia voi leimailla kaikille sellaisille materiaaleille, joista näkyy läpi, kuten piirtoheitinkalvoille, vellumin lisäksi.

Toinen leidi melkein lähtee lentoon:

Leidi on leimattu jo aikaisemmin tehdylle taustakartongille (ks. täältä) ruskealla musteella ja samalla vielä post-it-lapulle. Post-it-lapulla oleva kuva leikataan ääriviivoja myöten irti ja siitä tulee maski leidille. Se asetetaan tarkalleen leidin päälle ja sitten leimataan perhosella (FS561) siivet selän taakse, yksi siipi kerrallaan ja sitten maskin voi ottaa pois ja leidi siipineen leikataan irti suurpiirteisesti.

Tummanruskea korttipohja on taitettu niin, että taitos on vasemmassa sivussa ja aukeavan sivun kulmat on pyöristetty kulmanpyöristäjällä (WC820-01). Post-it-lapuilla on rajattu vasemmasta reunasta kolmisen senttiä leveä kaistale, johon on leimattu VersaMarkilla ja valkoisella kohojauheella perhosia (FS562). Korttipohjan jäljelle jäävään tilaan on leikattu oranssista kartongista kaksi palaa, joiden kulmat on pyöristetty. Ne kiinnitetään korttipohjaan kaksipuoleisella teipillä ja ylempään kapeaan kartonkiin on leimattu sanat Fly be free irtokirjaimilla (aakkoset). Lopuksi vielä oranssien kartonkien vasempaan reunaan on kiinnitetty ruskeita haaraniittejä ja leidi on kiinnitty kohotarroilla. Ja ei kun lentoon!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: