Kuu-ukko ja -akka

28.02.2007 at 21:06 (Leimatut kortit)

Mitä enemmän katselen tätä kuu-ukkoa, sitä enemmän se näyttää kuuakalta. Sekaannuksien välttämiseksi taidan alkaa kutsua sitä kuutyypiksi. Anyway, tuo tyyppi tunkee itseään nyt joka paikkaan, vähän niin kuin perhoset aikaisemmin.

Tämä kortti oli nopea tehdä eikä vaadi juuri muuta kun paperileikkaus- ja liimaustaitoja.

Taustapaperi on leikattu neljään yhtä suureen neliöön ja liimattu korttipohjalle. Kuutyyppi (FS568) on leimattu violetille kartongille mustalla ja päälle sulatettu väritöntä kohojauhetta ja leikattu ääriviivoja myöten irti. Jos leikkaat ääriviivoja myöten irti jotain, joka on kohojauhotettu, jätä pieni reuna sillä muuten kohojauhe saattaa lohkeilla irti. Kuutyyppi on kiinnitetty kukkasen päälle, joka on sitten kiinnitetty kohotarroilla keskelle korttia. Easy peasy.

Tämäkin valmistui ihan suitsait sukkelaan kuten tuo edellinenkin. Kuutyyppi on tässäkin leimattu violetille kartongille mustalla musteella ja värittömällä kohojauheella ja leikattu ääriviivoja myöten irti. Tätä leimasinta tehdessä en hoksannut, että se olisi ollut kiva olla sen kokoinen, että se mahtuu pullonkorkin sisään ja että sen voisi leikata tuuman kokoisella leikkurilla joten siitä tuli vähän isompi. Tosin se ei nyt tässä haitannut yhtään sillä kuutyyppi mahtui kuitenkin pullonkorkin päälle vaikkei se sen sisälle mahtunutkaan.

Pullonkorkki on sellainen blankko, joita myydään kaupoissa oluentekijöille. Sellainen korkki, joka jo on ollut pullossa, ei käy. Ne ei litisty kunnolla. Sekin on tullut kokeiltua kun kerran kekkasin, että Wychwood Breweryn korkeissa olevat noita-akat sopisi hyvin pääsiäiskortteihin. Ei ne litisty vaikka kuinka hakkaa. No, olut on kuitenkin hyvää muttei sitä korttitarvikkeiden toivossa kannata kitata. Mutta takaisin niihin blankkoihin. Niitä siis saa kaupoista eurolla tai kahdella satakunta. Ne saa litistettyä kumivasaralla puisen leikkuulaudan päällä. Muutama kunnon paukautus ja litteä on. Täytin sisuksen silikonigeelillä ja laitoin kuutyypin päälle ja vielä hetkeksi akryylipalikan siihen päälle, ettei se vain jää kuprulle.

Daisyt on leikattu erisävyisistä violeteista kartongeista kuvioleikkureilla (kuvioleikkurit). Isomman terälehtiin sipaisin vähän rub-ons-väriä. Nämä värit ovat aivan mainioita; ei tarvita kuin oma sormi, jolla maalataan kuten sormiväreillä aikoinaan lastentarhassa. Väreillä voi sipaista vain vähän korostuksia jonnekin tai paksummalti niin, että koko kartonki on täysin kultainen (tai mitä väriä sitten käyttääkin). Mitä enemmän hankaa, sitä enemmän se kiiltää. Daisyt on kiinnitetty yhteen kaksipuoleisella teipillä ja pullonkorkki on kiinnitetty päälle silikonigeelillä.

Ruukku on samoin korostettu rub-ons-värillä. Kukan varsi on kultanauhaa, joka on kiinnitetty teipinpalalla niin, ettei se näy ruukun alta. Toinen pää on kiinnitetty daisyn alle. Ruukku on kiinnitetty korttipohjalle kohotarralla ja daisy on kiinnitetty kaksipuoleisella teipillä korttipohjalle. Lehdeksi leikkasin vielä pienen tagin (kuvioleikkurit), joka myöskin sai vähän rub-ons-värejä päälleen. Mustan korttipohjan reunat saivat vielä vähän rub-ons-värejä. Tiedän, että monet vieroksuvat mustia korttipohjia. Omasta mielestäni ne taas ovat aivan mainioita. Käyhän mustat vaatteetkin juhlaan kuin juhlaan, miksei siis korttipohjatkin. Niin, ja ajattelin niin, että joko tuohon ruukunreunaan tai lehdelle voisi vielä lisätä vaikka ’onnea’ tai kortinsaajan nimen pienillä ääriviivatarroilla. Tuli vähän pitkä selostus näinkin yksinkertaiselle kortille.

Mainokset

2 kommenttia

 1. Eija said,

  Moi Sari

  .. kyllä mä olen täällä ennenkin käynyt kurkkimassa ja ihailemassa aikaansaannoksiasi. Todella ammattimaista hommaa. Jotain vinkkejä saa varmaan jatkojalostaa 🙂

  Tunnustettava on: oon mä vähän hurahtanut noihin helmeilyihin, mutta kaikkein parasta ovat nuo leimatut kortit. Uskon että niihin tulee syvennyttyä enemmänkin kun saa nämät kiireisemmät jutut pois alta, josta tulikin mieleeni: jokos niitä alcohol inkkejä pian tulee sulle?

  Tykkää

 2. Sari said,

  Moi Eija!

  Vinkkejä saa mielihyvin jatkojalostaa (tai vaikka kopioida, jos siltä tuntuu). Jos täältä edes yksi ihminen saa joskus jonkunlaisen idean, niin hyvä hyvä!

  Muutenhan noita alkoholimusteita nyt onkin paitsi sitä sekoitusliuosta en ole vieläkään saanut. Kaipa sitä luulisi kohta tulevan kun se on ollut niin kauan jo loppu. En kyllä ole vieläkään saanut varmaa vastausta siihen milloin sitä tulee.

  Se on ihan ajan kysymys milloin minäkin hurahdan helmeilyyn oikein kunnolla. Nyt jo ihan kiitettävästi käyn vähän väliä kuolaamassa muiden helmeilyjä ja helmikauppojen lasihelmiä…

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: