Koukussa

09.03.2007 at 20:55 (Sekalaiset)

Askartelijat ovat tunnetusti koukussa kaikenlaiseen. Itse tunnun olevan, monen muun ohessa, koukussa magneettien tekemiseen.

Saan itseni vähän väliä kiinni magneettien tekemisestä. En edes huomaa aloittavani. Näitä voi tehdä joko leimatusta paperista tai vielä nopeammin valmiista kuviopaperista. Parhaimmat kuviot itse asiassa löytyy kuviopapereiden pakkauksista, joissa yleensä on kyseisten papereiden kuvia vähän pienempänä, joten kuviot ovat paljon pienempänä kuin oikealla paperilla. Samaten tuoteluetteloista saa hyviä kuvia. Liimaan kuvat ensin ohuelle kartongille, jos ne ovat lehdistä tai muuten vain kovin ohuita. Kun liima (muu kuin liimapuikko!) on hetken kuivanut, trööttään pienen määrän silikonigeeliä kuvion päälle ja lasikiven siihen päälle. Painan sen verran, että silikonigeeli tasoittuu ja jos se pursuu reunoilta yli, pyysin sen suttupaperin kulmalla pois. Näiden annan nyt kuivua mielellään seuraavaan aamuun. Kun ne ovat kuivat, leikkaan kartongin lasikiven reunoja myöten pois. Sitten taas pieni tröötäys tuubista silikonigeeliä magneetin päälle, ja lasikivi siihen. Ja taas jos silikonigeeli pursuu reunoilta, suttupaperilla pois. Taas annetaan kuivua ja sitten onkin valmista. Samaan tapaan saa myös nastoja kun laittaa magneetin tilalle nastan.

Mainokset

8 kommenttia

 1. Iippa said,

  Vau! Tosi upeita magneetteja ja nastat myös! Kiva idea! 🙂

  Tykkää

 2. maiju said,

  Kiitos vinkistä Sari, mulla onkin noita lasikiviä oikein iso purkillinen, kun olen käyttänyt lasitöissäni. Noita on pakko kokeilla joskus :o)

  maiju

  Tykkää

 3. Sari said,

  Kokeilkaa ihmeessä. Näistä tulee niin ihania, että ne on ihan kuin nameja 🙂
  -Sari

  Tykkää

 4. sari said,

  todella ihania juttuja molemmat, mistä olet noita lasikiviä ostanut?

  Tykkää

 5. Sari said,

  Moi kaima!
  Mistähän ne lasikivet nyt onkaan? Varmaan jostain halpa-halli-tyylisestä kaupasta. Eurokauppa, Tarjoustalo tms. Sellaisissa niitä yleensä on ja usein niitä on useita värejä mutta ne läpinäkyvät on tietty kaikkein parhaita. Niitä löytyy yleensä sieltä missä on koriste-esineitä, silkkikukkia ja sellaista. Noita lasikiviähän käytetään nykyään paljon myös maljakoissa pohjalla, käsittääkseni varsinkin silkkikukkien kanssa.
  -Sari

  Tykkää

 6. FinnStamper said,

  […] asti tehdään samoin kuin magneetit mutta kun pitäisi liimata magneetti lasikiven taakse, liimataankin toinen lasikivi. […]

  Tykkää

 7. Magneettimania « FinnStamper said,

  […] Täältä löytyy vanhat ohjeet näille. […]

  Tykkää

 8. Vikke said,

  Tosi nättejä lasikiviä!!
  Jossain kaapin perukoilla mullakin pitäisi noita olla…voisi vaikka kokeilla 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: