Leimausohjeet

09.03.2007 at 18:10 (Ohjeet, Ohjeet - leimailu) (, )

FinnStamper-leimasimet (FS-alkuiset) on valmistettu polymeerista. Ne ovat läpinäkyviä ja ne toimitetaan sulkijapusseissa.

Ne ovat taipuisia läpysköjä ja ne tulevat ilman alustaa. Kumileimasimien vastaavaa versiota kutsutaan UM-leimasimeksi, eli unmounted.

Leimasin tarvitsee vielä alustan, jotta sillä voi aloittaa leimaamisen. Alustaksi käy mikä vain sileä pinta mutta parhaiten tähän soveltuu läpinäkyvät akryylipalat. Näin leimasimesta näkyy edelleen läpi ja kohdistaminen juuri oikealle kohdalle käy helposti. Polymeerileimasin on tahmea ja se tarttuu sileille pinnoille, kuten akryylipalalle, ilman liimaa tai teippiä. Akryylipalan täytyy olla isompi kuin leimasin mutta niitä ei välttämättä tarvita kuin yksi. Kun olet leimaillut yhdellä leimasimella, se irroitetaan akryylipalasta ja laitetaan toinen tilalle.

Nyt kun leimasin on akryylipalalla, olet valmis aloittamaan leimaamisen. Voit käyttää samoja musteita mitä käytät kumileimasimienkin kanssa. Jotkut musteet värjäävät polymeerileimasimet, mutta kunhan irtonainen muste pestään pois, voi leimasinta edelleen huoletta käyttää ja siitä näkyy edelleen läpi. Liuotinpohjaiset musteet, kuten Stazon, värjää polymeerileimasimen ja saattaa haurastuttaa sen. Siksi liuotinpohjaisten musteiden usein toistuvaa käyttöä tulisi välttää.

Töpöttele väriä mustetyynystä leimasimeen. Katso, että väriä on joka paikassa leimasimessa. Leimasintyynyt, jotka ovat koholla, käyvät kaiken kokoisten leimasimien kanssa.

Paina leimasin paperille. Läpinäkyvyytensä ansiosta saat kohdistettua kuvan juuri oikealle kohdalle. Paina tukevasti, odota hetki, ja nosta leimasin suoraan ylös. Leimasinalustaksi käy vaikkapa leikkuualusta. Lisäpehmustetta saa esimerkiksi vanhasta hiirimatosta. Varsinkin isot leimasimet saattavat vaatia lisäpehmustetta kauttaaltaan hyvän leimasintuloksen saavuttamiseksi.

Leimasinkuvasi on nyt valmis. Jos leimaat toisen kuvan, ota lisää mustetta mustetyynystä.

Kun olet lopettanut leimaamisen yhdellä leimasimella, se irroitetaan akryylipalasta.

Leimasimen voi pestä vedellä ja tarvittaessa miedolla saippualiuoksella. Voit myös käyttää leimasimen puhdistusnesteitä mutta vältä liuotinpohjaisia tuotteita.

Voit tarvittaessa käyttää vanhaa pehmeää hammasharjaa. Jätä leimasin kuivumaan ja näin se on valmiina seuraavaa käyttöä varten.

Ajan myötä leimasin menettää tahmeutensa koska se kerää pölyä ja rasvaa itseensä. Pesemällä leimasimen taustan vedellä ja miedolla saippualiuoksella palauttaa tahmeuden entiselleen.

Säilytä polymeerileimasimet, kuten myös kumileimasimet, auringolta suojatussa paikassa. Säilyttäminen auringonvalossa saa leimasimet muuttumaan kellertäviksi. Se ei vaikuta niiden leimattavuuteen, mutta suosittelen, että säilytät leimasimia poissa auringosta. Omat leimasimeni säilytän pahvisessa rasiassa. Ne ovat siellä sikinsokin enkä koskaan löydä oikeaa leimasinta nopeasti. Paremmin organisoidut askartelijat säilyttävät leimasimet esimerkiksi paperilla, jonka laitetaan muovitaskuun ja säilytetään kansiossa. CD-kotelo ja muovinen videokotelo ovat myös käteviä säilytyspaikkoja. Läpinäkyvä CD-kotelo on kuitenkin vielä hyvä säilyttää vaikka laatikossa tai kaapissa pois auringonpaisteesta.

Save

Save

2 kommenttia

 1. Satu Karppinen said,

  Sain ensimmäiset leimasimeni eilen ja tietysti piti päästä kokeilemaan: ovat aivan mielettömän upeita ja helppoja käyttää. Aikoinaan jäi leimasimet käyttämättä, kun olivat niitä puisia ja kohdistaminen oikealle paikalle oli vaikeaa.

  Täyden 10:n leimasimia!

  Tykkää

 2. Sanna-Maria Kivelä said,

  Minulla taas on asia toistepäin. Olen vuosikausia käyttänyt puisia leimaisimia ja tottunut mallailemaan niitä, ja nyt nämä akryyliset tuntuivat halvoilta ja huonoilta. No, sitähän ne eivät tietenkään olleet, kun vihdoin uskaltauduin kokeilemaan. Kukin tyylillään pätenee tähänkin ja aina on myös kiva oppia uutta!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: