Läträystä

09.04.2007 at 13:55 (Alkoholi, Kortit)

Hei! Nimeni on Sari ja olen alkoholisti. Pääsiäisen pyhätkin on mennyt perisuomalaiseen tapaan alkoholilla läträtessä. 😉

Alkoholimusteet toimii oikeastaan millä vain ei-huokoisella pinnalla. Jos alkoholin himo yllättää eikä satu kotona olemaan kiiltäväpintaista paperia, tee sitä itse.

Alkoholi

Sininen on tehty mattapintaiselle kartongille, jolle on ensin sivellelty hopeista akryylimaalia. Maali oli joskus ikuisuus sitten Tiimarista ostettua halpaa akryylimaalia. Sitä vaan pensselillä koko pinta täyteen. Kuivuu nopeasti.

Oranssi taas on tehty samaiselle mattapintaiselle kartongille, mutta akryylimaalin sijasta käytin tavallista paperiliimaa. Sellaista mikä kuivuu kirkkaaksi. Sitä taas tasaisesti koko pinnalla. Tämäkin kuivuu suhteellisen nopeasti.

Ja kun maalatut pinnan on kuivia, voi alkaa alkoholilla läträily. Kartonki toimii nyt kuten kiiltäväpintainen kartonki eikä alkoholi humahda kartongin sisuksiin kuten se mattakartongilla tekisi. Tuo sininen on oikeasti todella hieno. Hopeinen maali kuultaa sieltä läpi ja tekee koko hommasti hienosti metallisen hohtavan.

No, näistä oli sitten tehtävä korttejakin ja koska minusta nuo alkoholitaustat on niin ihania, ei niitä parane kovin täyteen täyttää.

alkoholi1

Oranssi alkoholitausta sain oranssi-keltaisen kukan.  Kukka on tehty hyrrä-leikkurilla (WC830-32) ja päällä on vielä pikkukukka (WC815-03) ja haaraniitti pitää ne yhdessä. Varsi ja lehdet on vihreästä nauhasta. Kulmissa on valokuvakulmatarrat (AC624) .

alkoholi2

Sinisestä alkoholitaustasta tuli kaksi korttia. Ensimmäiseen tuli myös kukka hyrrä-leikkurista, mutta käänsin toisen hyrrän ylösalaisin. Kukkahaaraniitti pitää palaset yhdessä. Hopeiset ääriviivatarrat kulmiin ja saumakohtaan ja alas vielä ’thanks’.

alkoholi3

Ja toisesta sinisestä tuli näin yksinkertainen. Alkoholitausta on liimattu mustalle paperille ja sinne tänne on liimattu ’haaraniittejä’ ääriviivatarroista ja onnea irtokirjaimista. Hyrrä on tällä kertaa kutistunut. Se on tehty valkoisesta kutistemuovista (PS8CW) (hyvin leikkasi tuo leikkuri kutistemuoviakin. Yleensä mitä mutkikkaampi kuva leikkurissa on, sitä ohuempaa sillä voi leikata ja kuvittelin, että tämä ei toimisi, mutta hurraa, toimi!). Kutistettu kuvio on väritetty sormin hopeisella rub-ons -värillä (RUB4) ja väri on kiinnitetty hiuslakalla. Hyrrän päälle on vielä liimattu pieni sinertävä timantti.  

Huvi ei loppunut vielä tähän. Alkoholitaustaa leikatessa oikean kokoiseksi, siitä jää ohuita suikaleita eikähän niitä nyt sentään roskiin voi heittää, ei ei. Niistä voi tehdä mosaiikkia.

mosaiikki1

Leveästä kaksipuoleisesta teipistä leikataan sopivan kokoinen pala ja asetetaan se pöydälle liimapuoli ylöspäin. Sitten vaan suikaleita liimailemaan. Muulla ei ole väliä, kunhan suikaleet on kaikki suorareunaisia sillä ne pitää saada toisiinsa kiinni. Saksilla leikattu mutkitteleva reuna ei ole hyvä. Oman mielen mukaan suikaleet asetetaan teipille ja työn edetessä voi pidempiä yliroikkuvia pätkiä leikata irti jotta saa lisää liimattavaa. Tässä versiossa laitoin pari pätkää kullanväristä narua sekaan. Lopuksi reunat tasataan ja teipin suojapaperi poistetaan ja mosaiikki liimataan kiinni joko suoraan korttipohjalle tai kuten tässä, mustalle paperille, joka sitten liimataan korttipohjalle. Lisäksi tässä on koristeen vain metallinen sydän ja kultainen ääriviivatarra.

mosaiikki2

Tämä versio on tehty samoin mutta valmiin mosaiikin, joka on ensin liimattu mustalle paperille, reunoille on laitettu Glossy Accents -liuosta ja ripoteltu mikrohelmiä päälle. Sen kuivuttua kulmiin on laitettu valokuvakulmatarrat ja muutamia pieniä neliöitä sinne tänne. Kortin yläreunassa olevaan taitteeseen on laitettu kaksi eyelettia ja nauha niistä läpi. Etukanteen on tehty vielä uusi taite kaksi senttiä vanhasta taitteesta. Se näyttää ikäänkuin albumin selkämykseltä.

Tämä samainen mosaiikkitekniikka toimii tietysti mistä vain suikaleista. Tai voi ne suikaleet olla vaikka neliöitä. Erilaiset mustekokeilut voi suikaloida tai jos käyttää alustana paperia joka suttaantuu erivärisistä musteista tai muista väreistä, voi siitä saada jänniä värejä mosaiikkiin. Usein kun leikkelen valokuvia albumeita varten, niistä jää valkoisia reunoja, jotka lentää tietty roskiin. Paitsi että nykyään ne lentää sieltä roskista takaisin pöydälle. Kun valokuvareunojen suikaleita on tarpeeksi, ladon ne vierekkäin pöydälle ja sutaisen päälle alkoholimustetta ja hei presto, taas on millä tehdä mosaiikkia.

Tässä vielä pari roippeista tullutta kirjanmerkkiä.

kirjanmerkki1 kirjanmerkki2

Oranssissa olevassa hyrrä-leikkurikukassa olevat ääriviivatarrat on muuten niitä jäljelle jääviä roippeita yllä olevasta sinisen kortin kulmatarroista. Nuo kummallisen muotoiset roippeet ei yleensä kelpaa minnekään mutta nämäpä sopi tähän mainiosti.

6 kommenttia

 1. minna said,

  S’on onni ja autuus huomata, että ei ole maailman ainoa ihminen, joka säästää kaikki paperinsuikaleet, mutta miks mie en muista käyttää niitä samoin tein? Sie oot liian tehokas!!

  Tykkää

 2. Heidi said,

  Voi hitsit, että sulla tuota mielikuvitusta ja luovuutta riittää!
  Ei voi kun hämmästellä näitä luomuksia 🙂

  Tykkää

 3. Ingridha said,

  Taas kerran jotain ihanaa ja taidokasta! Käyn aina innolla kurkkimassa, mitä hienoa olet saanut aikaiseksi. 🙂

  Tykkää

 4. Taava said,

  Oranssi ei värinä mun silmää sykähdytä, mutta tuo sininen on aivan upea. Pidän tuosta Thanks-kortista tosi paljon.
  Kaipa munkin täytyy sortua noihin musteisiin, kun pääsen tilausta tekemään.

  Tykkää

 5. Haka said,

  Täällä toinen alkoholisti, joka taisi jäädä kerralla koukkuun! Minun pitäisikin seuraavaksi lähteä jalostamaan tekeleistä kortteja, saapa nähdä kuinka helposti se sitten sujuu… Tuo oranssi on muuten aivan loistava, vaikka Taava muuta väittääkin. 😉 Mukavaa viikonloppua! 🙂

  Tykkää

 6. Sari said,

  Kiitos kaikille kommenteista.
  Minna, sä sait nyt ihan vääristyneen kuvan. Yleensä kaikki roippeet jää pöydälle ja ne siivotaan sitten kun on enää kahden postimerkin kokoinen tila askarteluun jäljellä ja siinä siivousvaiheessa yleensä löytyy kaikenlaisia aarteita sieltä roinien keskeltä ja silloin saattaa syntyä jotain ihan melkein roskistakin. Tehokkuus on joskus harvoin ihan vain ohimenevä ilmiö 🙂

  Haka, näihin on helppo jäädä kerralla koukkuun! Nyt sitten korttien jälkeen alkaa kämpässä kova etsiminen kaikelle muulle jonka pintaan voisi vähän sipaista alhoholia. Tiimarista muuten löytyi aivan loistava iso metallirasia, jossa on saranoitu kansi. Se aivan huutaa väriä pintaan! Mä en myöskään oikein piittaa oranssista mutta korteissa se on hyvä ja varsinkin nuo alkoholioranssit on ihania. Noissa on käytetty Terra Cottaa ja Butterscotchia.

  Hyvää viikonloppua sinnekin!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: