Rollagraph-ohjeet

29.05.2007 at 11:02 (Ohjeet, Ohjeet - Rollagraph, Rollagraph) (, )

Rollagraph on hauska ”lelu”. Sillä voi leimata vaikka kilometrikaupalla! Tarvitset Rollagraph kädensijan, leimasinpyörän ja joko mustekasetin tai mustetyynyn.

Kädensijan sisällä on pieni piikki.

Mustekasetti asetetaan piikin päälle ja napsautetaan pohjaan. Kasetti on nyt tukevasti paikoillaan.

Leimasinpyörä napsautetaan paikoilleen.

Kasetin kansi poistetaan liu’uttamalla ja kun kasetista painaa kevyesti, se nousee ylöspäin ja koskettaa leimasinpyörää.

Pyöräytä leimasinpyörää muutamia kertoja suttupaperille, jotta muste leviää leimasinpyörän joka puolelle. Ennen kuin lähdet leimaamaan korttia tai muuta parempaa alustaa, harjoittele hetki suttupaperilla, jotta saat oikean tuntuman.

Mustekasetti on jatkuvasti kosketuksissa leimasinpyörään, joten leimaaminen jatkuu saumatta, vaikka kilometrikaupalla ;). Suurienkin alueiden leimaaminen on siis helppoa ja nopeaa.

Olen huomannut, että on helpointa tehdä tämä seisten. Pidä kädensija siinä kädessä missä se tuntuu paremmalta (omani vaihtuu kädestä toiseen riippuen siitä mitä puolta paperista teen – olenkin ei-niin-kovin-vahvasti-vasuri) . Aloita leimaaminen aina paperin reunojen ulkopuolelta ja jatka aina myös reunojen ulkopuolelle. Näin saat kauniin koko paperin peittävän kuvion. Hyvä niksi on leimata paperi vinottain eikä reunojen suuntaisesti. Jos menee vähän vinoon, ei sitä huomaa kun leimaus on vinottain.

Rollagraphia voi käyttää myös ilman mustekasettia ja mustetta voi ottaa suoraan tavallisesta leimasintyynystä. Pyöräytä leimasinpyörää mustetyynyn päällä samoin kuin telan kanssa ja katso, että mustetta on joka puolella.

Koska mustetta ei nyt tule lisää koko ajan, leimasinpyörään on otettava lisää mustetta jokaisen täysinäisen pyöräyksen jälkeen. Yksi pyöräys on 19 cm pitkä, joten se on helposti riittävän pitkä esim. kortteja tehdessä.

Mustetyynynä voi käyttää mitä vain tyynyä. Kolmivärinen, koholeimasintyyny, VersaMark, kaikki toimii.

Tässä alla vielä muutama kortti ja muuta kivaa, jotka on tehty Rollagraphilla.

Koristeltu CD-kotelo.

Koristellun CD-kotelon sisällä on tietysti koristeltu CD.

 

2 kommenttia

 1. Maiju said,

  Kiitos Sari näistä ohjeista. Mulla on tuo laite ollut tuolla ”käyttämättömien” tarvikkeiden joukossa. Eli testikokeilut olen joskus tehnyt, mutta en sen enempää. Varmaan pitäisi ottaa tämäkin aktiivikäyttöön :o)

  Maiju

  Tykkää

 2. Sari said,

  Ota ihmeessä se sieltä käyttämättömien joukosta Maiju! Se on ihan (aikuisten) oikeasti hyvä värkki. Kunhan sen saa ns. istumaan käteen kunnolla niin sillä ei voi lopettaa leimaamista. Täytyy hankkia paperia valtavissa rullissa ettei lopu heti leimattava pinta kesken 😉

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: