Dominoefekti

31.10.2007 at 11:20 (Dominot)

Muistatteko nämä? (Täältä löytyy niistä koko juttu)

domino1

No, matka jatkuu…

domino2

Testasin vähän toisenlaisia tapoja koristella dominoita ja nämä ovat tosi helppoja. Tuo ’Art’-domino vasemmalla on yläkuvan keskimmäinen. Jätin alkoholitaustan sellaiseksi kun se oli. Leimasin Art-leimasimen (Hero Artsin) valkoiselle silkkipaperille Crafter’sin mustalla musteella ja kuivatin kuumailmapuhaltimella. Aikaisemmin olin jo tehnyt pahvista sabluunan, joka on sen verran pienempi kuin domino, ettei se mene yhtään reunojen päälle. Sen sabluunan avulla leikkasin nyt silkkipaperisen Art-kuvan irti. Dominon pinnalle sivelin decoupage-lakkaa, asetin silkkipaperikuvan dominon päälle ja suoristin rypyt varovasti ja sivelin sitten päälle vielä toisen kerroksen lakkaa. Silkkipaperi katoaa alta lähes kokonaan. Lakan kuivuttua sivelin vielä yhden kerroksen lakkaa. Sen kuivuttua dominon reunat on maalattu hopeisella maalikynällä ja lopuksi koko komeus on sivelty vielä läpinäkyvällä lakalla. Käytin Lukas-merkkistä vesiohenteista kirkasta lakkaa, jota myydään taiteilijatarvikkeita myyvissä liikkeissä.

Samalla tekniikalla on tehty myös kolmantena oleva tyttödomino. Ja tämä on yläkuvassa vasemmalla oleva keltainen alkoholitaustainen domino. Väritin tytön hiuksissa olevat kukat ja tytön vaatteet oranssilla puuvärillä sen jälkeen kun olin kuivattanut musteen silkkipaperilla. Dominon reunat on maalattu kullanvärisellä maalikynällä. Muuten kaikki vaiheet on kuten art-dominossa.

Nasu-dominoa varten etsin itse asiassa vähän toisenlaista kuvaa, mutta kun en oikein ole harrastanut mitään leikkaa-liimaa-juttuja, ei minulla myöskään ole mitään kuvia. Paitsi tietysti kiiltokuvia on. Joten siis Nasu. Nasu-domino on tehty täysin valkoiselle käsittelemättömälle dominolle, jonka pinnalle on sivelty decoupage-lakkaa. Nasu on leikattu domino-sabluunalla ja liimattu sitten decoupage-lakan päälle ja paineltu kunnolla, etttei jää ilmakuplia. Kuvan päälle on sitten sivelty vielä toinen kerros decoupage-lakkaa ja sen kuivettua vielä yksi kerros. Reunat on maalattu hopeisella maalikynällä ja lopuksi sitten vielä kerros Lukas-lakkaa.

Ja lopuksi vielä tuo sini-kuparinen domino, joka on yläkuvassa toinen vasemmalta.  Päätin vähän muuttaa sen väriä vaikka se ihan kiva olikin. En nimittäin ole vielä aikaisemmin kokeillut alkoholimusteiden metallic mixatives -värejä ja tähän päätin niitä nyt testata. Kokeilin siis kupari. Ah ja voi. Olen aivan myyty. Metallic mixatives -värit ovat erittäin tiivistettyjä metallisia alkoholipohjaisia värejä, joita käytetään kuten alkoholivärejäkin. Yksi tippa riittää ja riittää… Lisäsin tuohon jo aikaisemmin tehtyyn alkoholidominoon kuparia ja stonewashed-sinistä ja vähän sekoitusliuosta. Kuten kuvasta näkyy, domino näyttää ihan kolmiulotteiselta, sininen on siellä jossain pohjalla ja kupari lilluu sitten siinä päällä. Ja kun dominoa kääntää toisinpäin, kuparia näyttä olevan paljon enemmän. Aivan loistavaa! Noilla metalliväreillä saa todella elävän pinnan. Nyt sitten pelkäsin, että Glossy Accents, jota halusin laittaa kerroksen päälle, sotkee alkoholimusteen. Pullon kärki kun saattaa osuessaan tehdä rumia viiruja värin pintaan. Mutta sainkin älyväläyksen: kerros decoupage-lakkaa ensin pintaan ja vasta sen kuivettua Glossy Accentsiä. Kiinnitin myös kuparisen konfettikukan Glossy Accentsillä dominon alareunaan ja sekin on lopuksi päällystetty kokonaan Glossy Accentsillä. Annoin sen kuivua yön yli ja aamulla maalasin vielä reunat kuparisella maalikynällä.

Joku fiksumpi olisi tietysti porannut näihin reiät ennen koristelua, mutta kun joidenkin on juostava ennen kuin oppivat kävelemään. 

Tiedättekö muuten mikä on dominoefekti? Se on sitä kun koristelee ensin yhden dominon, ja sitten on koristeltava toinen, ja sitten kolmas, neljäs… 

9 kommenttia

 1. anu said,

  Tosi upeita!
  Pitääkin joskus itsekin kokeilla, kun olet kirjoittanut noin erinomaiset ohjeetkin : )

  Tykkää

 2. Maissi said,

  Todella upeita, pakko kokeilla tuota joskus!!!

  Tykkää

 3. maiju said,

  Harmi kun en löytänyt noita dominopaloja sieltä Suomalaisesta. On kuulemma kausituote. Ehkä niitä jouluksi tulee.

  Tykkää

 4. Sari said,

  Maiju, Paula oli löytänyt dominoita br-leluista. Ainakin Itäkeskuksessa taitaa olla liike ja Kolumbuksessa. Ja ne oli siellä ollut paljon halvempia. Ja verkkosivuilla on kolmioitakin!!! Ehkä niitäkin tulee vielä jouluksi. http://www.br-lelut.fi

  Olisit sanonut siellä Suomalaisessa, että askartelijat kyllä tarvitsevat dominoita ihan kaikkina vuodenaikoina! 😉

  Tykkää

 5. Paula said,

  Voi Sari, minkä taas teit! Nämä on _niin_ ihania!!! Nyt löytyi taas uusia käyttötarkoituksia tuolle silkkipaperille sekä decoupage-lakalle. Ja täytyy bongailla tuota pinnalle sopivaa lakkaakin jostain. Domino-efekti on täälläkin päällä! 😉

  Tosiaan, BR-leluissa on myynnissä tällaisia ”tavallisia” dominoita sekä upean näköisiä mutta aika kalliita kolmionmuotoisia dominoita. Ainakin muutama viikko sitten noita molempia löytyi Helsingin keskustan Forumin BR-leluista ja kolmion mallisia Helsingin Vuosaaren Columbuksesta. Myös Helsingin keskustan Stokkaa vastapäätä olevasta Suomalaisesta löytyi tavallisia dominoita (hienossa peltilaatikossa) parisen viikkoa sitten. Olivat tosin muutaman euron kalliimpia kuin BR-leluissa.

  Tykkää

 6. maiju said,

  Pitänee jatkaa metsästämistä. Olen käynyt vain noissa Malmin liikkeissä eli Cittarissa ja Suomalaisessa, eikä niissä ollut, mutta kunhan pääsen enemmän ihmisten ilmoille niin ehkä niitä sitten löytyy.

  Tykkää

 7. maiju said,

  Sari onko nämä puisia? Näin tänään Tiimarissa sellaisen metallikantisen laatikon, jossa oli puisia dominopaloja… Olin ihan viittä vaille, että ostanko enkö ostanko… en ostanut. Hinta olisi ollut 10.90. En tiedä, että missä hinnoissa nämä pyörivät.

  Tykkää

 8. Sari said,

  Ei kun ne on jotain kovaa muovia tai jotain sellaista. Näyttää ja tuntuu marmorilta mutta ehkä se kuitenkin on jotain muovia. Painavia kuitenkin. Ne tuolla BR-leluissa on 9,90 ja se Suomalaisessa oleva on jotain pari euroa enemmän muistaakseni. Ne Suomailaisen on isompia mutta muistaakseni niitä on puolet vähempi.

  Jos ne puiset on ihan sileitä, ei nekään hullumpi vaihtoehto ole tosin ei niillä alkoholijuttuja sitten voi tehdä. Gesso on hyvää puisiin pohjustamiseen. Ja tietysti monet musteet käy mainiosti myös ilman gessoa. Ja puisiin on helppo porata reikiä tai vaikka hakata reikiä jos haluaa siitä jotain roikkumaan.

  Tykkää

 9. Riipuksia « FinnStamper said,

  […] on jo kauan sitten tehtyjä dominoita. Lisäsin niihin vain viimeinkin ripustuslenkit, joten ne voi nyt tehdä muutakin kuin kerätä […]

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: