Itsestään tarttuva kalvo

29.01.2008 at 16:29 (Ohjeet, Ohjeet - Tack 'n Peel) ()

Pitkästä aikaa vähän ohjeistusta. Itsestään tarttuva kalvo, eli Tack ’n Peel -kalvo, on yksi sellaisia tuotteita, joita usein pohdin mitä sitä tehtiin ennen kun sitä ei ollut.

Tack ’n Peel -kalvo on tarkoitettu UM-leimasimille, eli niille pelkille kumiläpysköille. Kalvo kiinnitetään esimerkiksi akryylipalikkaan, jonka avulla UM-leimasimet toimivat kuten polymeerileimasimet. Ne siis tarttuvat nyt akryylipalikkaan ilman mitään kiinnitysaineita eikä mitään ylimääräisiä pehmustevaahtomuoveja tarvita. Tämä kalvo siis on erittäin taloudellinen ja säästää lisäksi tilaa koska joka leimasimeen ei tarvitse kiinnittää paksua vaahtomuovia. Näin se käy:

Tack ’n Peel -kalvon voi kiinnittää mille vain sileälle pinnalle mutta läpinäkyvä akryylipala on tietysti paras valinta, koska siitä näkyy läpi ja se tekee leimakuvan kohdistamisesta helppoa. Aseta kalvo pöydälle keltainen paperipuoli ylöspäin ja laita valitsemasi akryylipala sen päälle ja piirrä kynällä sen ääriviivat. Kalvo on n. 10 x 16 cm kokoinen ja sen voi käyttää yhteen isoon akryylipalaan tai jakaa useampaan pienempään palaan. Laitoin omani jättikokoiselle palalle, joka on kuin tehty näitä kalvoja varten koska senkin koko on 10 x 16 cm. Kalvo on vähän reilun kokoinen, joten siitä jäi pieni pätkä lyhyeltä sivulta yli.

Leikkaa sitten saksilla piirtämääsi viivaa tai viivoja pitkin.

Irroita kalvosta keltainen suojapaperi.

Liimaa kalvo akryylipalasi päälle. Kun poistat läpinäkyvän suojakalvon kalvon toiselta puolelta, itsestään tarttuva akryylipala on valmiina käyttöön. Säästä läpinäkyvä suojakalvo ja palauta se aina akryylipalan päälle käytön jälkeen säilytyksen ajaksi.

UM-leimasimet tarttuvat nyt akryylipalaan ja olet valmis aloittamaan leimaamisen. Huomaa, että kumileimasimessa ei nyt tarvita muita pehmustevaahtomuoveja.

Eikä leimaamista tarvitse leimasimiin lopettaa. Monenlaisia esineitä voi käyttää leimasimina ja ne tarttuvat akryylipalaasi samoin kuin kumileimasimet. Tässä on leimasimena softiskukka.

Kuminauhalla voisi saada jänniä taustoja. Vain mielikuvituksesi on rajana siinä mitä kaikkea voi käyttää leimasimena.

Käytön jälkeen leimasin kannattaa aina poistaa akryylipalalta säilytyksen ajaksi ja kiinnittää suojakalvo sen päälle. Jos akryylipalaan on tullut mustetta tai muita roskia tai pölyä, sen voi pestä vedellä. Säilytä Tack ’n Peel -kalvollinen akryylipala poissa suorasta auringonpaisteesta ja kuumuudesta, aivan kuten leimasimetkin.

Älä kiinnitä jo valmiiksi tarttuvia esineitä, kuten polymeerileimasimia, Tack ’n Peel -kalvolle koska niiden irroittaminen voi olla hankalaa.

Pienet ylimääräiset palat Tack ’n Peel -kalvoa voi käyttää vaikkapa kiinnittämään UM-leimasimet muovisiin säilytysrasioihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: