Itämainen kirja ja kevätkirja-vaihto

08.02.2008 at 17:54 (Bind-it-all, Minikirjat, Swapit)

Osallistuin jokin aika sitten sellaiseen vaihtoon, jossa jokainen osallistuja teki jokaiselle osallistujalle sivun kirjaan. Aihe oli itämainen. Omasta kirjastani tuli tällainen, se on 10 x 10 cm kokoinen.

kirja1

kirja2

kirja3

kirja4

kirja5

kirja6

kirja7

kirja8

Itse olen siis tästä tehnyt kannet ja ensimmäisen sivun molemmat puolet. Muut sivut ovat muiden swappilaisten tekemiä. Jokainen raapusti vielä nimensä pieneen tagiin,  jotka roikkuvat nyt kierteissä. Aika hieno, vai mitä?

Ja tästäpä tuli mieleen, että mahtaisikohan joitakuita kiinnostaa osallistua samantapaiseen vaihtoon? Idea olisi siis se, että jokainen osallistuja päättää itse tykönään minkä kokoisen ja muotoisen kirjan haluaa tehdä ja leikkaa sitten sellaiset sivut kaikille osallistujille. Sivut lähetetään sitten kaikki minulle palautuskuoren kera, jossa on riittävästi merkkejä. Täällä jaan sitten jokaisen palautuskuoreen sivun jokaiselta ja lähetän ne takaisin kaikille. Jokaisella on nyt siis sivu jokaisen kirjaan ja nämä saattavat vaihdella koiltaan ja muodoiltaan. Kun sivut on tehty, ne lähetetään taas palautuskuoren kera takaisin minulle ja minä puolestani jaan tällä kertaa jokaiselle ne omat sivut takaisin. Jokainen halutessaan tekee myös itse omaan kirjaansa sivun, sekä tietysti kannet sekä sitoo oman kirjansa.

Kirjan kokoa ja muotoa suunnitellessa kannattaa siis myös suunnitella se, miten kirja sidotaan. Se voi olla esimerkiksi helposti saranarenkailla koossa, taikka nauhalla tai haaraniiteillä. Se voi olla tietysti vaikka Bind-it-allilla, kuten tuo yllä oleva kirja. Yksi vaihtoehto on käyttää haitarisidontaa tai tehdä koptinen kirja. Vaihtoehtoja on paljon ja kaikki käy kunhan se vaan on sellainen, että sen voi tehdä irtosivuista. Kirjan koko voisi olla vaikka maksimissan A5 – ideana on siis minikirja. Jokainen osallistuja laittaa kirjan mukana vielä ohjeita tarvittaessa (esim. onko kirja vaakatasossa vai pystymallinen, koristellaanko yksi vai molemmat puolet, pitääkö jättää tyhjää tilaa jonnekin sidontaa varten, jne).

Sivut saa koristella mielensä mukaan ja kaikki tekniikat on käytettävissä. Ajattelin, että tähän vuodenaikaan sopisi vaikka kevät aiheeksi. Vähintään 6 osallistujaa, maksimissaan mahtuu mukaan vaikkapa 10 (ja minä olen näistä siis yksi, eli 5-9 vielä mukaan). Aikataulu tehdään väljäksi, niin ettei kenenkään tarvitse hötkyillä, sillä tässä on kuitenkin aika paljon tekemistä.  

Jos kiinnostaa, osallistu jättämällä kommentti tähän viestiin, tai lähetä sähköpostia sari @ finnstamper. com.

EDIT: Kaisuliina ehdotti, että jokainen päättäisi oman kirjansa teeman itse. Muutetaan ohjeita sen verran, jos tämä vaan sopii kaikille jo tähän ilmoittautuneille.

Vaihto on nyt täynnä!

1.Sari
2.Manssu
3.Junipa
4.Sannika
5.Kaisuliina
6.Vikke
7.Maissi
8.Taijuska

24 kommenttia

 1. Manssu said,

  Mukana oiisin, jos aikataulu on sopiva.

  Tykkää

 2. junipa said,

  minä kans voisin tulla mukaan..
  ja sinulle on taas haastetta blogissani 🙂

  Tykkää

 3. Sari said,

  Kiitoksia, Manssu ja Junipa mukana!

  Manssu, ajattelin, että viikko pari olisi aikaa hoitaa sivut lähetyskuntoon (siis siitä kun on porukka kasassa) ja kun kaikilla on kaikkien sivut, niiden tekemiseen olisi sitten jotain pari kuukauttaa aikaa. Tietty suuntaan tai toiseen voidaan venyä tarvittaessa.

  Tykkää

 4. junipa said,

  p.s. tuo kirjanen näyttää todella ihanalta!!!

  Tykkää

 5. Makepeace75 said,

  Jessus kun on _ihana_ tuo itämainen kirjasi! Suorastaan kuola valuu.. Vaihtoon en uskaltaudu mukaan, kun en tiedä aikani ja voimieni riittävyydestä. Mutta lipaan kuolata täällä teidän aikaansaannoksianne -ja kadehtia kympillä. 😀

  Tykkää

 6. sannika said,

  Haluaisin mukaan! Kuulostaa todella kivalta.

  Tykkää

 7. Kaisuliina said,

  Tämä kuulostaa tosi kivalta. Tämähän on kuin deco mutta kirjaa ei laiteta kiertämään maailmalle vaan kasataan se kerralla sivut saatuamme!
  Sellainen ehdotus minulla olisi, että mitä jos osallistuja saisi itse päättää kirjan aiheen? Olisiko se ihan hassua? Minulla kiinnostaisi osallistua tällaiseen, mutta minulla olisi ihan toinen aihe mielessä. Ja lisäksi olisihan se hauskampaa tehdäkin kun ei tarvisi kaikkiin kirjoihin tehdä samalla aiheella. Mitäs mieltä muut ovat?

  Tykkää

 8. Kaisuliina said,

  Niin joo, laske minut vain mukaan vaihtoon, sai aiheen päättää itse tai ei. 🙂

  Tykkää

 9. Sari said,

  Hyvä hyvä, Sannika ja Kaisuliina mukana.

  Kaisuliina, minulle ainakin passaa mainiosti, että jokainen päättää oman kirjansa teeman itse. Manssu, Junipa ja Sannika, sopiiko myös teille? Sehän toisi mukanaan vielä yhden yllätysmomentin 😉

  Tykkää

 10. Kaisuliina said,

  Jahas, sielläkin istutaan sunnuntaina koneella! 🙂 Tosi nopea vastaus!

  Tykkää

 11. vikke* said,

  tuun kans mukaan!
  mulle sopisi hyvin että aiheen omaan kirjaansa saisi päättää itse 🙂

  Tykkää

 12. junipa said,

  jep sopii mulle, kunhan aiheet ovat tarpeeksi yksinkertaisia. 🙂

  Tykkää

 13. Sari said,

  Kiitos, Vikke mukana.

  Tykkää

 14. sannika said,

  Omat aiheet sopii paremmin kuin hyvin!

  Tykkää

 15. Manssu said,

  Sopii mullekin omat aiheet.

  Tykkää

 16. Kaisuliina said,

  Koskas me näitä kirjoja aletaan tekemään? Eli mihin asti odotetaan muita osallistujia? nim. Innokas askartelija jolla on viikon päästä muutto 🙂

  Tykkää

 17. Sari said,

  Ajattelin, että jos vielä viikonloppuun kärkytään josko joku muu vielä tulisi mukaan – passaako? 6 on nyt, minkä ajattelin olevan se minimimäärä. Laitan viikonlopun aikana vielä kaikille sähköpostilla ohjeita. Miten sie meinaat sovittaa muuton ja kirjansivujen tekemisen??

  Tykkää

 18. Maissi said,

  Ikinä en ole ollut mukana decoissa enkä vastaavissa, mutta nyt minua kiinnostaisi tulla mukaan 🙂 Milloin oma aihe ilmoitetaan? Olisiko mahdollista laittaa reilusti aikaa sivujen tekemiseen (ei kuitenkaan ihan liian kanssa)?

  Tykkää

 19. Kaisuliina said,

  Hihii, kirjan sivut ajattelin leikata valmiiksi ennen kuin askartelutarvikkeet menevät muuttolaatikoihin (viikonloppuna). Ja sitten kun tyhjät sivut tulevat, minulla toivottavasti on jo ihana oma askarteluhuone! Siksi minä odotan tätä niin innolla kun tiedän että pääsen askartelemaan uudessa huoneessa!
  Kyllä minulle vaan sopii odotella, sivuthan voi leikata valmiiksi (ja varalta 10). Ilmoitetaanko omat aiheet samalla kun sivut lähetetään? Siinä samassa missä antaa ohjeita?

  Hyvää ystävänpäivää kaikille askartelijoille!!

  Tykkää

 20. Sari said,

  Maissi, tule ihmeessä mukaan! Ajattelin, että oman aiheen voisi ilmoittaa sitten sivujen mukana lähetettävissä ohjeissa. Aihetta ei siis tarvitse mitenkään varata itselle etukäteen. Ajan kanssa ajattelin niin, että suunnilleen viikko/sivu olisi aikaa ja sitähän voidaan sitten venyttää tai kutistaa sen mukaan miten porukalla on tai ei ole aikaa. Eli jos nyt on 7 osallistujaa niin noin 7 viikkoa olisi aikaa sitten kun sivut saapuvat. Kuulostaako se ihan liian paljonta tai vähältä?

  Tykkää

 21. Kaisuliina said,

  Minusta viikko per sivu kuulostaa hyvältä.

  Tykkää

 22. Maissi said,

  Olen samaa mieltä 🙂

  Tykkää

 23. Manssu said,

  Kiitos kirjansivut pienen extran kanssa tulivat tänään. Aivan ihania kaikki! Kiitos järjestäjälle!

  Tykkää

 24. Sari said,

  Olepa hyvä Manssu 🙂 Kiitos myös tekemästäsi sivusta.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: