Kurpitsakorvikset

24.10.2012 at 20:30 (Halloween, Kutistemuovi, Sekalaiset)

Pitkästä aikaa tein kutistemuovista jotain. Korvikset tällä kertaa.

Nämä on tehty valkoiselle kutistemuoville. Kahden kurpitsan kokoinen alue on ensin väritetty puuväreillä oranssiksi. Puuväriä pidetään silleen lappeellaan ja värin ei tarvitse olla kovinkaan tumma koska se tummenee sitten kutistettaessa. Kutistemuovia voi ensin hioa kevyesti – silloin puuväri tarttuu siihen paremmin. Oranssin värin päälle sitten leimataan kurpitsa kahdesti Stazon-musteella. Leimasin puhdistetaan heti Stazon-puhdistusaineella. Läpinäkyvät leimasimet ei kamalasti tykkää Stazon-musteesta, eikä varsinkaan siitä puhdistusaineesta, mutta satunnainen käyttö ei pilaa leimasinta.

Musteen annetaan hetken aikaa kuivaa ja sitten varovasti leikataan molemmat kurpitsat irti saksilla. Varovasti tehdään paperiporalla reikä yläreunaan keskelle – isoin mitä sillä saa. Pidin kutistemuovikurpitsasta kiinni toisella kädellä niin, että sormien ja kutistemuovin väliin jäi paperinpala. Ihan vain siltä varalta, että jossain on vielä märkää mustetta ja se leviäisi jos siihen iskisi sormet, ja kun paperiporalla reikää tehdessä on hyvä pitää kiinni kutistemuovista.

Sitten kuumennetaan kuumailmapuhaltimella kunnes kurpitsat kutistuu ja heti sitten painetaan kevyesti päälle puhdas akryylipalikka, jolla kutistemuovin saa suoristettua. Tarkemmat ohjeet kutistemuoviin löytyy täältä.

Kutistetun kurpitsan reunat on väritetty mustiksi mustalla tussilla, ja väritin sitten vielä taustankin. Etupuoli on sitten päällystetty kokonaan Glossy Accentsillä ja jätetty kuivamaan yön yli. Aamulla on sitten vain kiinnitetty tarvittavat korunosat.

Ooh, shiny!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: