Liimaa, liimaa, enemmän liimaa

06.02.2014 at 17:37 (Kierrätys ja tuunaus, Leimatut kortit, Ohjeet - muovailtava vaahtomuovileimasin, Ohjeet - softis) (, , , )

Liimalla voi tehdä paljon muutakin kuin vain liimata. Sen avulla voi tehdä leimasimia, esimerkiksi. Piirtelin kuumaliimalla kuvioita paksulle pahville. Aloitin ensin piirtämällä kuvioita lyijykynällä mutta onkin itse asiassa helpompi piirrellä suoraan vaan liimalla ilman sen kummempia suunnitteluita ja lyijykynäpiirustuksia. Sitten liiman annetaan kuivua. Jätin tämän yön yli mutta ei siihen varmaan niin kauaa mene, mutta pelasinpahan varman päälle. Sitten kuumennetaan muovailtava vaahtomuovileimasin ja painetaan se johonkin kohtaa liimakuviota. Tässä tulee nyt sellainen niskavillat pystyyn nostattava hetki kun vaahtomuovileimasin pitäisi nostaa ylös ja se onkin tarttunut kiinni ja sitä jo manaa mielessään, että voi ei, nyt mä kuumaliimasin tuon leimasimen pahvinpalaseen, mutta kun ottaa ihan rauhallisesti ja reippaalla otteella irroittaa leimasimen niin irtihän se lähtee eikä sille, kuten ei liimallekaan ole käynyt kuinkaan. No niin, leimaisin on nyt valmis. Sitten tehdään toinen – liimapahvin toisesta kohdasta.

Tässä on leimasinkuva ensimmäisestä leimasimesta.

Ja tässä sama uudelleen sen jälkeen kun lisäsin siihen vähän eriväristä mustetta ja suihkautin vielä vettä päälle.

Tässä on toinen leimasinkuva toisesta leimasimesta.

Ja tässä taas sama mutta taas toinen muste lisättynä ja vähän vettä.

Ja tässä kolmas leimasinkuva kolmannesta leimasimesta. Näettehän, näitä voi tuosta yhdestä liimapahvista tehdä vaikka kuinka monta.

Ihan voi siis mopo karata käsistä. Leikkasin vielä softiksesta erikokoisia ja -muotoisia palasia ja tein niistä lisää leimasimia. Nämä on tietty paljon ohuempia kuin nuo vaahtomuovileimasimet mutta ihan samoin ne toimii. Leimasin niillä ihan vaan ilman mitään akryylipalikoita. Softis vaan paperiin ja kämmenellä painoin. Hyvin toimii.

Näissä kahdessa ATC:ssä on molemmissa käytetty näitä liimapahvileimasimia. Jos on oikein hyvä kuumaliimapyssyn kanssa niin sillä voi piirrellä vaikka minkälaisia kuvioita – en ne tälläisia viivoja vaan tarvitse olla. Liimakuvat voi hyvin esittääkin jotain.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: