Musta kutistemuovikokeilu

07.05.2014 at 18:18 (Kutistemuovi, Ohjeet - kutistemuovi) ()

Minulta kysyttiin, millaisia kyniä voi käyttää mustan kutistemuovin kanssa. Olen vain käyttänyt musteita leimaamiseen, joten en osannut sanoa varmasti mitään. Joten ei muuta kuin testi pystyyn.

Ylimmäisessä on valkoinen Sakuran geelikynä. Se ei tarttunut ollenkaan hiomattomaan kutistemuoviin, ja kuten kuvasta näkyy, hiottuunkin vain vaivoin. Kynää piti oikein hinkata kauan aikaa, että sain tämän aikaiseksi.

Toiseksi ylin on myöskin Sakuran geelikynä, mutta tällä kertaa hopea kimallekynä. Se tarttui kohtalaisen hyvin hiomattomaankin kutistemuoviin. Voinen siis sanoa, että geelikynissä on eroja ja kokeilemalla selviää, käykö se oma kynä. Molemmissa näissä kutistamisen jälkeen kynän jälki on pysyvä, joten ongelma on vain sen tarttuminen kutistemuoviin ennen kutistamista.

Keskimmäisessä on käytetty valkoista maalikynää. Ei mitään ongelmia. Tarttuu hyvin ja on kutistamisen jälkeen pysyvä.

Toiseksi alimmainen on valkoinen puuväri. Se ei pahemmin tartu hiomattomaan kutistemuoviin, mutta hiottuun tarttuu oikein hyvin ja kutistamisen jälkeen näyttää liitutaulumaiselta.

Tästä innostuneena kokeilin vielä oranssia puuväriä alimmaiseen. Halusin lähinnä nähdä miten eri värit näkyy musta, ja kuten näkyy, hyvin näkyy. Nämä kaksi alimmasta oli siis hiottu (hiekkapaperilla ensin suoraan ylös ja alas, ja sitten käännetään kutistemuovi 90 astetta ja hiotaan taas ylös ja alas).

Käyttämäni kutistemuovipalaset oli erikokoisia ja nopsasti saksilla leikattu – siksi ne on kutistamisen jälkeenkin erikokoisia (ja ihan vinoja). En myöskään mistään löytänyt hiekkapaperipalikkaani ja koska halusin saada tämän kokeilun tehtyä, nappasin ainoa hiekkapaperin mikä oli lähettyvillä ja se oli suhteellisen karkea. Paremman tuloksen tästä olisi ehkä saanut hienommalla hiekkapaperilla.

1 kommentti

  1. Oma lehmä | FinnStamper said,

    […] lehmä  ja kaksi pilveä yläreunaan. Lehmä on väritetty vesiliukoisilla puuväreillä. Kutistemuovikokeilun Dream-koriste on liimattu pilven reunalle. Reikään on pujotettu […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: