Helmiä

28.06.2014 at 16:08 (Kierrätys ja tuunaus, Sekalaiset) (, )

Paperista on kivaa rullata helmiä. Pahvista se on aivan loistavaa! Pahvihelmistä tulee isoja eikä niitä tarvitse rullata ikuisuutta. Olen näitä pahvihelmiä tehnyt useammnkin kerran kun insipiraatiota pukkaa ja kun on sattunut olemaan tyhjiä murolaatikoita. Värivalikoima vaan on meillä syödyissä muroissa aika yksitoikkoista – lasten sokerimössömuroissa olisi värejäkin mutta niitä ei meillä ole koskaan. Mutta ei haittaa, tulee näissä ”tylsissä aikuisten muroistakin” ihan kivoja.

Olen tehnyt näistä korujakin mutta nämä varmaan päätyy muihin juttuihin, vaikkapa journalin-kirjojen koristeiksi.

Elovenasta onneksi löytyy vähän väriäkin!! Nämä on kaikki lakattu värittömällä kynsilakalla. Muutkin lakat tietty käy, decoupage-lakasta lähtien, mutta käytin mitä sattui olemaan käsillä. Vanhat kynsilakat alkaa kuivua pulloihin, joten ajattelin käyttää niitä pois.

Muutaman jämäpalasta rullatun helmen kanssa leikin vähän. Nämä on lakattu sinisellä kynsilakalla, ja yksi kultaisella. Vasemmalla olevat on ensin koristeltu kimalleliimalla ja sen päälle lakattu värittömällä kynsilakalla.

Kerran kun opetin näiden tekemistä äidilleni, leikkelin ajankulukseni mainoksista kaistaleita kun odottelin äidin kipeillä sormilla rullaamista. Nämä on siis ihan sanomalehtipaperia mutta niissä on kivat värit ja kaikissa numerot! Nämä on noihin pahvihelmiin verrattuna aika pieniä mutta ajattelin, että ne kävisi hyvin johonkin journalin-kirjan sidontaan.

Taidan tehdä seuraavaksi puuroryynilaatikoista helmiä. Ne kun on vähän pienempiä laatikoita niin niistä tulee vähän pienempiä helmiä. Täytyykin seuraavan kerran valita ryynit paketin värin mukaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: