Paperikassi ja pahvilaatikko

02.10.2014 at 18:43 (Art journal, Kierrätys ja tuunaus, Minikirjat) (, )

Tässä heti perään toinen paperikassikirja. Tämä on tehty paperikassin sivuista ja pohjasta. Leikkasin kassista etu- ja takapuolen pois (ne päätyvät toiseen kirjaan) ja jäljelle jäi siis pitkä pätkä, joka kiertää koko paperikassin sivusta pohjaan ja toiseen sivuun. Se on taitettu sitten haitariksi. Parhaiten se onnistuu niin, että suikale taitetaan ensin leveyssunntaan puoliksi ja avataan. Sitten molemmat päät taitetaan keskitaitteeseen. Ja sitten päät taitetaan toiseen päähän syntyneiden taitteiden päälle. Pidä kaikki taitokset taitettuina ja käännä koko homma ympäri ja taita vielä päät keskitaitteen päälle. Kuulostaa monimutkaiselta, mutta on itse asiassa yksinkertaista ja ihan loogistakin. Tästä tulee 8-paneelinen haitarikirja.

Kun haitari oli valmis, leikkasin pahvilaatikosta sitä vähän leveämmän kaistaleen ja viivottimen avulla taitoin pahvikaistaleen kirjankansiksi. Selkämys on noin sentin paksuinen. Haitarin päät on liimattu kansien sisäpuolelle. Takakannen ja sivun väliin tuli vielä paperikassin hantaaki sulkemismekanismiksi. Liimasin sen päälle ensin palasen paparia ja sitten vasta haitarisivun siihen päälle. Ennen etusivun liimaamista ompelin Fimosta tehdyn napin etukanteen. Laitoin pari tulitikkua väliin jotta nappi jäi löysälle, jotta sen väliin mahtuu vielä tuo kassin hantaaki. Kun nappi on kiinnitetty, etusivu on liimattu paikoilleen. Ja se on siinä.

Osa haitarikirjan sivuista on ihan kivoja, osa taas ei niin kivoja kun siellä on niitä pohjan saumoja, mutta niiden päälle pitää vaan liimata jotain, jotta niistäkin tulee kivoja.

1 kommentti

  1. Kirja ilman kummempia suunnitelmia | FinnStamper said,

    […] uusi kirja paperikassista. Tässä on käytetty kassin etu- ja takapuoli (sivut ja pohja meni tähän kirjaan) ja ne on taiteltu näiden ohjeiden mukaan. Tämä on nyt ihan oma keksintö ja asiaan enemmän […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: