Kirja ilman kummempia suunnitelmia

04.10.2014 at 18:42 (Art journal, Kierrätys ja tuunaus, Minikirjat) (, , )

Tulipa taas tehtyä uusi kirja paperikassista. Tässä on käytetty kassin etu- ja takapuoli (sivut ja pohja meni tähän kirjaan) ja ne on taiteltu näiden ohjeiden mukaan. Tämä on nyt ihan oma keksintö ja asiaan enemmän vihkiytyneet varmaan ajattelevat, että olen ihan mäntti, mutta sidoin kassin etu- ja takakappaleet taitteluiden jälkeen ihan normaalin vihkosidonnan mukaan. Tein 5 reikää ja ompelin siis kaksi nippua mustalla vahatulla virkkauslangalla (jos ei ole mehiläisvahaa, niin kynttiläkin käy). Aloitin niin, että langat jäi ulkopuolelle. Mäntiksi tämän sidonnan tekee se, että koska sivut on taiteltu yhdestä arkista, tekemällä reiät selkämyksen läpi, ne ei mene kaikkien sivujen läpi (jos joskus teet tällaisen, näet sitten mitä tarkoitan). Ajattelin, ettei se mitään haittaa ja uskoisin, että kirja kestää kyllä sen mitä sen pitääkin kestää. Ja kaikkeahan pitää kokeilla ainakin kerran, eikös?

No, sitten kun molemmat vihot on ommeltu ja langanpäät on siis ulkopuolella, solmin ne yhteen, eli ne pitää molemmat vihot yhdessä (siis kirjan keskikohdasta vihot on nyt yhdessä). Sitten otin pätkän (ehkä noin puoli metria, tosin en kyllä yhtään mitannut) vahattua 1mm puuvillanauhaa. Laitoin puuvillanauhan vihon lankojen alta keskeltä ja tein solmun. Sitten aloin tehdä ilman sen kummempaa suunnitelmaa makramesolmuja niin, että vihonompelemislangoista kaksi kulki keskellä mukana. Muutaman solmun välein laitoin puuvillanauhan vihon ompeleiden alta, jotta molemmat vihot pysyy yhdessä. Samaten, muutaman solmun välein solmin mukaan pienen helmen tai metallikoristeen (love-koriste, metallikukka, miniavain, made with love -metalliriipus, created for you -perhonen). Kun pääsin ompeleiden loppuun, tein vielä pätkän matkaa makramesolmuja. Ja sitten tein toisen samanlaisen solmimishässäkän keskikohdasta nyt toiseen suuntaan uudella noin puolen metrin pätkällä.

Mielestäni tästä tuli ihan kiva. Kirja tuntuu pysyvän kasassa hyvin, sivut aukeaa hyvin mutta harmittaa kun ei ollut toista samanlaista kassia niin olisin tehnyt vielä kaksi vihkoa tähän lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: