Paljastuskirjoja

05.10.2014 at 19:18 (Art journal, Kierrätys ja tuunaus, Minikirjat) (, )

Ajattelin, että näytänpä vaihteeksi mitä kaikkea teen kirjoilla, joita olen tehnyt. Iso osa kirjoista tietty päätyy ”art journaliksi”, eli niihin tulee maaleja, liimaillaan kaiken maailman papereita ja lippuja ja lappuja sekä lisätään ehkä sanontoja, aforismeja tai vaikka laulunsanoja. Osa kirjoista taas päätyy pelkäksi ”journaliksi” eli suomeksi kai päiväkirjaksi (mikä on muuten minusta ihan kauhea sana – siis verrattuna ”journal-sanaan, joka taas on hyvä). En ole tainnut kirjoittaa päiväkirjaa sen koomin kun olin jotain 10-vuotias (paitsi matkapäiväkirjoja), mutta olen nyt huomannut, että se on ihan mainio tapa. Liekö ikä painaa vai mikä, mutta usein on hyvä olla olemassa kirjoitettuna muistiin milloin mitäkin tapahtui, mitä siellä ja siellä tehtiin tai kuka oli paikalla, tai ihan vaan mitkä oli hyviä leffoja ja millainen oli mikäkin lukemani kirja. En koskaan kirjoita mitään syvällisiä itsetutkiskeluja enkä muutenkaan mitään kovin ”heviä” mutta toisaalta en kyllä kirjoita mitään tyyliin ”menin kauppaan, laitoin ruuan, pesin lattiat”. Lähinnä kai päivikirjan sivuille päätyy sellaista mitä saattaa olla mielessä  sillä hetkellä tai jotain hassua/kummallista/ärsyttävää mitä sattui näkemään tai kuulemaan. En myöskään kirjoita päivittäin enkä välttämättä edes viikottain, vaan silloin kun kirjotuttaa tai silloin kun on aikaa. Stressiä tämä ei siis tuota, ei ei.

Olen tehnyt useita erilaisia kirjoja vanhoista korteista, tämän muiden muassa.

Useinmiten näissä kirjoissa kirjoitustila on vasemmalla ja kortin kuva oikealla. Kuva jää usein koskemattomaksi ja teksti saattaa olla ihan vaan pokkana kirjoitettu ilman viivoja tai muuta apua. Kynän värin saatan natsata sivun väriin.

Toisinaan jos kirjoitussivulla on kuvioita joihin voi kirjoittaa, sitten kirjoitan niihin. Se on toisinaan vähän haastavaa mutta toisaalta se on ihan hauskaa ja sivusta tulee ihan kivan näköinen.

Joskus sitten kirjoitan myös kuvasivulla. Tässä kirjassa on iso rengassidonta ja oikealle sivulle on vasurin ihan mahdotonta kirjoittaa. Käänsin siis kirjan tyynenrauhallisesti poikittain ja sitten vasurinkin onnistui kirjoittaa.

Tämä seuraava kirja on ehkä suosikkini tähän mennessä. Siinä oli aluksi ihan vaatimaton määrä sivuja mutta lisäilin niitä koko ajan ja saranarenkaatkin piti vaihtaa isompiin moneen kertaan. Kirjasta tuli loppujen lopuksi ihan mielettömän paksu. Kirjoitin siihen aina sille sivulle kuin huvitti, eli en täyttänyt sitä järjestyksessä. Se oli itse asiassa osa ”kirjoitusrituaalia” kun etsin sellaista sivua jolle sinä päivänä huvitti kirjoittaa.

Joillekin ihan yksivärisille sivuille piirsin ensin viivat ja leimasin jonkin pienen kuvan sinne tänne piristykseksi ennen kirjoittamista.

Joskus taas kortin kuva oli mainio ”sabluuna”, kuten tässä karttakuvassa.

Ympyrään kirjoittaminen on toisinaan vähän haastavaa mutta ei ollenkaan niin haastavaa kun sen lukeminen jälkeenpäin.

Tässä kirjassa oleviin kortteihin peitin niissä olevat painetut tekstit sekä mahdolliset ihmisten kirjoittamat onnittelut usein pienillä silpuilla (enkä siis peittämällä koko sivua paperilla, kuten olen tehnyt monissa myöhemmissä kirjoissa). Sivut oli usein kovinkin sekavan näköisiä mutta niitä oli itse asiassa ihan mukava täyttää. Joskus kirjoitin vain niille pikkusilpuille ja ehkä leimasin kuvia tai liimasin teippejä ja postimerkkejä ja muuta pientä väleihin. Joskus taas kirjoitin pikkusilpuille sekä niiden väliin. Joskus ihan miten päin vain.

Mitä näille ”päiväkirjoille” sitten tapahtuu kun minusta aika jättää? Varmaan joku vähän raapii päätiin ja mietti, että WTF? 🙂

2 kommenttia

  1. Ester said,

    Ihan selvästi kirjaihminen :). Hienoja kirjoja ja hienointa on, kun ne on täytetty.

    Tykkää

  2. Sari said,

    🙂 Kaikkein hienointa on silloin, kun saa katsella hyllyssä kirjarivistöä – osa vielä tyhjiä ja osa pursuilee kaikenlaista.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: