Kierrätetty teippikirja

09.12.2014 at 18:03 (Art journal, Kierrätys ja tuunaus, Minikirjat) (, , )

Oli taas ihan pakko tehdä uusi kirja 🙂

Tämä on todella nopeatekoinen kirja. Kannet on leikattu veitsellä irti vanhasta kirjastosta ostetusta poistokirjasta (koko kirja oli ihan kulahtanut ja sivut jo osittain irti muutenkin ja kirjan selkämys oli myöskin ihan rikki). Kansiksi voi toki leikata myös paksua pahvia jos ei satu olla sellaista kirjaa käsillä, jonka voisi pilkkoa paloiksi. Sekä etu- että takakansi on sitten päällystetty kokonaan tekstiiliteipillä (eli ”duct tape”). Teippi on vahvaa ja kiiltävää. Teippi on liimattu niin, että etupuolella teipinpalat on ylipitkiä ja ylimenevät osat on käännetty sisäpuolelle. Kun etupuoli on kokonaan peitetty, sisäpuolelle on liimattu teipit, jotka on leikattu pari milliä kirjan korkeutta lyhyemmiksi. Näin etupuolen teippien päät jää sinne alle ja sisäpuolesta tulee kuitenkin siisti.

Etukanteen on tehty reikiä ja langalla ja neulalla ommeltu kynän kärkiä kiinni koristeeksi. Kiiltävä teippi on kyllä itsessäänkin jo minusta ihan näyttävä tai vaihtoehtoisesti koristeeksi voisi liimata vaikka washi-teippiä.

Kaksi kansipalaa on teipattu yhteen niin, että niiden väliin jää selkämykseksi pieni väli (eli siis niin, että siinä välissä on vain teippiä). Voi tehdä ohuen kirjan jättämällä vain pienen välin tai vähän paksumman kirjan jättämällä isomman välin. Katkaise teippiä vähän pidempi pala mitä kirjan korkeus on (5-6 senttiä ylimääräistä molempiin päihin). Aseta kannet vierekkäin sisäpuolet ylöspäin (eli niin kuin kirja olisi auki). Kiinnitä teippi toisen kannen reunaan, jätä sellainen väli kun haluat ja kiinnitä sitten toinen kansi teipin toiseen reunaan. Ole tarkkana, että kannet on samalla korkeudella. Painele teippi kiinni kansiin kunnolla ja lopuksi taita ylimenevä osa sekä ylhäältä, että alhaalta kansien oikealle puolelle. Leikkaa sitten toinen pala teippiä, sekin vähän pidempi kuin kansien korkeus. Käännä kannet nyt oikeat puolet ylöspäin ja kiinnitä teippi ja taita taas ylimenevät osat sisäpuolelle. Painele sitten teippi hyvin kiinni joka puolelta. Nyt on kannet valmiina ja selkämyksenä on joustava mutta tukeva kaksipuoleinen teippi.

Sivut voi taitella paperista tai kartongista, uudesta tai kierrätetystä, mitä nyt sattuu olemaan tai sen mukaan millaiseen käyttöön kirjan haluaa. Sivut taitetaan puoliksi vihoiksi. Niitä voi olla yksi tai useampia (vähän sen mukaan kuinka paksu kirjan selkämys on). Tässä kirjassa niitä on kolme ja joka vihossa on kolme kartonkisivua (ne on aika paksuja). Vihot kiinnitetään kansiin kumirenkailla. Minulla sattui olla kivat värilliset kumirenkaat mutta mitkä vain käy kunhan ne on hyvän mittaiset, eli ei liian lyhyet eikä liian pitkät. Kumirenkaat pitää sivut paikoillaan ja tarvittaessa sivut on helppo irrottaa siksi aikaa kun niihin piirtää/kirjoittaa/leikkaa ja liimaa.

Tässä kirjasssa on vielä yksi värikäs kumirengas, joka pitää kirjan kiinni. Sivut on sen verran paksut, ettei kannet pysy kiinni muuten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: