Käsiohjeet

13.01.2015 at 19:32 (Art journal) (, )

Jokunen päivä sitten tein tämän käden ja siihen pyydettiin teko-ohjeet, joten tässä tulee:

Jäljennä lyijykynällä kätesi (tai jokin muu helpohko kuvio) paperille.

Seuraavaksi piirrä suoria viivoja kunnes tulet käden lyijykynäviivoille. Käden kohdalla jatka viivaa kaarevana ja kun tulet toisen lyijykynäviivan kohdalle, jatka taas suoraa viivaa. Voit piirtää viivat joko sivun suuntaisesti taikka vaikka poikkisuuntaisesti mutta koeta pitää ne mahdollisimman hyvin samassa linjassa koko ajan. Millä värillä tai minkälaisella kynällä piirtää on ihan oma makuasia. Itse käytin tässä ensimmäisiin viivoihin ohutta mustaa tussia. Jatka näitä viivoja arkin loppuun asti.

Seuraavaksi täytetään äsken piirrettyjen viivojen väliin jäävät tyhjät kohdat. Yksinkertaisinta on piirtää lisää viivoja eri väreillä. Itse käytin tässä puuvärejä. Siinä edellisessä kädessä käytin tusseja. Varsinkin paksuilla tusseilla homma käy aika nopeasti. Puuväreillä se oli vähän hitaampaa. Voit myös vaihtoehtoisesti vaikka kirjoittaa viivoille mutta muista, että myös kirjoitus täytyy mennä käden kohdalla kaarelle. Tai voit piirtää erilaisia kuvioita viivojen väliin, taaskin käden kohdalla unohtamatta piirtää ne kaarelle. Vaihtoehtoja on paljon. Pelkkien eriväristen viivojen piirtäminen on varmasti se helpoin vaihtoehto ja vaihtamalla erilaisiin kyniin saat vähän erilaisen lopputuloksen. Ihan alkuvaiheessa kuva näyttää (tai ainakin minun kuva näytti) ihan pöhköltä, mutta kun jatkaa vaan, niin kyllä se 3D-maisuus sieltä tulee esiin.

Ei varmaankaan haittaa yhtään jos jonnekin jää vähän valkoista. Jos se häiritsee, lisää sinne viivoja. Ei haittaa vaikkei ne ihan reunasta reunaan olisikaan – viivoja voi tunkea lopuksi sinne minne on jäänyt tilaa.

Lopuksi voit vielä halutessasi tehdä varjostuksen käden ympärille. Piirrä lyijykynän lappeella käden reunojen viereen kapea varjostus ja häivytä se paperihäivyttimellä.

2 kommenttia

  1. wiiks said,

    Jes! Kiitos, tämä tulee ehdottomasti tehtävälistalle 🙂

    Tykkää

  2. RaijaAnnikki said,

    Onpas hieno piirros.Wau.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: